logo_image

e-ktima.gr

logo ktim

Μελέτη Κτηματογράφησης για τη Δημιουργία

Εθνικού Κτηματολογίου

 

στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 

 

 

        

Προανάρτηση

Ξεκινά η Ηλεκτρονική Προανάρτηση στο Κτηματολόγιο σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Αρχίζει από 23/08/2021 έως 06/10/2021 η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές Δήμων της ΠΕ Πιερίας και πιο συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ, ΠΟΡΩΝ, ΣΚΟΤΙΝΗΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΒΡΙΑΣ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΛΑΦΟΥ, ΕΞΟΧΗΣ (ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΧΑΡΑΔΡΑΣ), ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ, ΚΟΥΚΚΟΥ, ΛΑΓΟΡΡΑΧΗΣ, ΛΟΦΟΥ, ΜΗΛΙΑΣ, ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ, ΡΗΤΙΝΗΣ, ΣΕΒΑΣΤΗΣ, ΤΡΙΛΟΦΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΩΝ
ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ, ΑΛΩΝΙΩΝ, ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ, ΚΑΤΑΧΑ, ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΝΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΥΔΝΗΣ, ΡΥΑΚΙΩΝ, ΣΦΕΝΔΑΜΙΟΥ
 
που περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.
 
Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι θα λάβετε ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορείτε, μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021, να διορθώσετε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας σας στο Κτηματολόγιο. 

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου ktimatologio.gov.gr, για 45 ημέρες, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχετε πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων σας και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων σας. 

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:  

• Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)  

• Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα) 

Εφόσον συμφωνείτε με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εφόσον δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση επανεξέτασης στοιχείων έως την 6η Οκτωβρίου 2021, είτε αποστέλλοντας την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων με email στην ηλεκτρονική δ/νση:  pieria@geoapodosi.gr, είτε κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης Πιερίας λαμβάνοντας υπόψη όλους τους σχετικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθείτε εκ νέου. Μετά την ολοκλήρωση της Προανάρτησης, την εξέταση των αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης.

Η συμμετοχή όλων στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζεται ότι τα δικαιώματα που δηλώθηκαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.
 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2510211500– 2510220100 (ωράριο λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30)
και στην ιστοσελίδα www.e-ktima.gr


Υποβολή Αιτήσεων στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δ/νση γραφείου κτηματογράφησης:
Π. Τσαλδάρη 20 & Κιλκίς, Κατερίνη, Τ.Κ. 60134, ΤΗΛ. 2351046446


Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30 και κάθε Τετάρτη 8.30-20.30

Για να κλείσετε Ραντεβού κάνετε κλικ εδώ.

 

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τη διαδικασία της Προανάρτησης μπορείτε να δείτε εδώ

Έντυπα - Οδηγίες