logo_image

e-ktima.gr

logo ktim

Μελέτη Κτηματογράφησης για τη Δημιουργία

Εθνικού Κτηματολογίου

 

στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 

 

 

        

Πού μπορώ να υποβάλω την δήλωση

 Η δήλωση ιδιοκτησίας μπορεί να υποβληθεί με δυο τρόπους:


1.  απευθείας στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης,  πηγαίνοντας ο ίδιος ο δικαιούχος ή ο πληρεξούσιος αυτού ή ο νόμιμος αντιπρόσωπος του δικαιούχου ή ο εκπρόσωπος του νομικού προσώπου ή κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Στην περίπτωση που:

  • τρίτος απλώς καταθέτει τη δήλωση αντί για τον δικαιούχο,  απαιτείται απλή εξουσιοδότηση που να παρέχει την εντολή για την υποβολή της δήλωσης (χωρίς θεώρηση του γνησίου της υπογραφής).

  • τρίτος συμπληρώνει, υπογράφει και καταθέτει τη δήλωση αντί για τον δικαιούχο, απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

  • υποβάλλεται δήλωση ανήλικου δικαιούχου, τότε συμπληρώνονται τα στοιχεία και των δυο γονέων ως νόμιμων αντιπροσώπων, προσκομίζονται απλά αντίγραφα των ταυτοτήτων ή διαβατηρίων τους και ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού σε περίπτωση μη εκδόσεως ακόμη αστυνομικής ταυτότητας, υπογράφεται η δήλωση και από τους δυο γονείς και καταθέτει τη δήλωση ένας από τους δυο.

  • υποβάλλεται δήλωση απο ομογενή και δεν υπάρχει πληρεξούσιο, απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής απο τις Πρεσβείες/Προξενεία της χώρας διαμονής του και χορηγείται ατελώς.

 

2.  ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής   e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες  στην ηλεκτρονική διεύθυνση του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.  www.ktimatologio.gr


Δεν γίνεται δεκτή η ταχυδρομική υποβολή της δήλωσης.

 

Αναλυτικά η διαδικασία υποβολής δήλωσης εδώ