logo_image

e-ktima.gr

logo ktim

Μελέτη Κτηματογράφησης για την Ολοκλήρωση     Δημιουργίας

Εθνικού Κτηματολογίου

 

στην ΠΕ Σερρών (Προκ. Κοινότητες Νεοχωρίου, Επταμύλων, Λευκώνα)

&

στην ΠΕ Ξάνθης (Προκ. Κοινότητες Γενισέας, Διομήδειας, Μαγικού, Πηγαδίων, Ευμοίρου, Κιμμερίων)

 

        

Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων

Το ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ανακοινώνει την έναρξη της Ανάρτησης Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων των Προκαποδιστριακών O.T.A.

Α) Γενισέας, Διομήδειας, Μαγικού, Πηγαδίων του Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων και Ευμοίρου, Κιμμερίων του Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και

Β) Νεοχωρίου Σερρών του Καλλικρατικού Δήμου Εμμανουήλ Παππά και Επταμύλων, Λευκώνα του Καλλικρατικού Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 15η Οκτωβρίου 2018


Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 1η Νοεμβρίου 2019. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις. 


Από την έναρξη της Ανάρτησης  τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο)