ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σε σχέση με τις εξελίξεις και την προστασία από τον CoVID 19

Τα ΓρΚτ Σερρών και Ξάνθης έως τις 31.03 θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα ζητήματα μετά από εξέταση του θέματος από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Κτηματογράφησης.

Παρακαλούμε χρησιμοποιείστε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων

Το ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ανακοινώνει την έναρξη της Ανάρτησης Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων των Προκαποδιστριακών O.T.A.

Α) Γενισέας, Διομήδειας, Μαγικού, Πηγαδίων του Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων και Ευμοίρου, Κιμμερίων του Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και

Β) Νεοχωρίου Σερρών του Καλλικρατικού Δήμου Εμμανουήλ Παππά και Επταμύλων, Λευκώνα του Καλλικρατικού Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 15η Οκτωβρίου 2018


Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 1η Νοεμβρίου 2019. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις. 


Από την έναρξη της Ανάρτησης  τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο)
 

Τελευταία Παράταση Προσθεσμίας Υποβολής Δηλώσεων

Παρατείνεται – για τελευταία φορά - η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας των κατοίκων εσωτερικού έως την 23η Φεβρουαρίου 2017, στους Καλλικρατικούς Δήμους Αβδήρων και Ξάνθης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στους Καλλικρατικούς Δήμους Εμμανουήλ Παππά και Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση του ΔΣ της εταιρίας ΕΚΧΑ ΑΕ (717/4/5-1-2017).

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει επίσης την 23η Φεβρουαρίου 2017.
Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.
Επισημαίνουμε στους πολίτες ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική βάσει νόμου άλλως επέρχονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης, δηλ. έως την 23η Φεβρουαρίου 2017, για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παράταση Προσθεσμίας Υποβολής Δηλώσεων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση Δ.Σ. της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων, μόνο για τους κατοίκους εσωτερικού, μέχρι την 13η Ιανουαρίου 2017.

Σελίδα 1 από 3