logo_image

e-ktima.gr

logo ktim

Μελέτη Κτηματογράφησης για τη Δημιουργία

Εθνικού Κτηματολογίου

 

στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 

 

 

        

Έντυπα Δήλωσης

Υπάρχουν 2 έντυπα δηλώσεων για υποβολή στο Γραφείο Κτηματογράφησης:

 

Συμπληρώνεται από φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας ή δουλείας.

 

Συμπληρώνεται από νομικά πρόσωπα και από τα φυσικά πρόσωπα όταν έχουν να δηλώσουν οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα εκτός από κυριότητα και δουλεία, όπως π.χ.  εγγραπτέα μίσθωση, εγγραπτέα αγωγή.

 

***Έντυπα Δ1 και Δ2 με «ανοιχτά» πεδία για ψηφιακή συμπλήρωση

Αποθηκεύστε τοπικά το έντυπο πριν το συμπληρώσετε. Σε περίπτωση που ο χώρος ενός πεδίου δεν επαρκεί, χρησιμοποιείστε συντομογραφία ή σύντμηση της λέξης προς συμπλήρωση. Για την αποθήκευση του συμπληρωμένου εντύπου απαιτείται ADOBE READER 10 ή νεότερη έκδοση αυτού.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα συγκεκριμένα έντυπα Δ1 και Δ2 διατίθενται αποκλειστικά για ψηφιακή συμπλήρωση και επιτόπια κατάθεση στο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για την ηλεκτρονική αποστολή της δήλωσής σας χρησιμοποιείστε την ειδική εφαρμογή​ στην ενότητα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ​ της ΕΚΧΑ Α.Ε.

 

Αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της Δήλωσης  (Δ.1) όπως διατίθενται από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο Οδηγίες συμπλήρωσης Δήλωσης (Δ.1) 

Ορισμένες σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με την συμπλήρωση της Δήλωσης  (Δ.1)  μπορείτε να δείτε εδώ .

Σχετικά με συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος μπορείτε να ενημερωθείτε από τον σύνδεσμο Συνυποβαλλόμενα Έγγραφα 

 

Τα παραπάνω έντυπα δήλωσης δικαιώματος διατίθενται και από τα Γραφεία Κτηματογράφησης αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ www.ktimatologio.gr

 

Σε περίπτωση που τρίτος καταθέτει τη δήλωση αντί για τον δικαιούχο, απαιτείται απλή εξουσιοδότηση (χωρίς θεώρηση του γνησίου της υπογραφής).

Συμπληρωμένα υποδείγματα εντύπων δήλωσης  (Δ.1 & Δ.2)   μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Συμπληρωμένα Υποδείγματα Δήλωσης